tisdag 26 januari 2010

Loppisdockor från bildarkivet.




Det är kul att vara klimatsmart när det finns så många mysiga loppisar och second hand-butiker. Det är faktiskt lätt, ekonomiskt och roligt att fixa till lite slitna kläder, tvätta dem och göra dem användbara igen! Men det finns så mycket annat spännande att titta på också. Kan inte låta bli att undra över dessa uttrycksfulla dockors bakgrund.

måndag 25 januari 2010

Vår i luften.

Snart syns Mathias plan på flygradarn. Snart landar han på Arlanda. Hittade några bilder från skogen i Mullhyttan, tyckte att de passade.




Birds flying high, you know how I feel... - Muse

fredag 22 januari 2010

Lite Hej!

En liten ledig fredagskväll med Mia på besök.

Fick en bus-utmaning från USA. Jag har antagit den.

måndag 18 januari 2010

Kludd.

Äntligen har jag köpt häftmassa.

lördag 16 januari 2010

Karl Mårtens



Edsvik konsthall i Sollentuna fylldes idag med akvareller av Karl Mårtens. En mycket sevärd utställning. Tyvärr var det för mycket folk för att lilla jag skulle se något av hans teknikdemonstration.

torsdag 14 januari 2010

Små kaniner.



Den senaste tiden har inte givit utrymme åt större kreativa utsvävningar. Men när pennan glidit fram i marginalen av ett viktigt papper har det hänt att det fötts en gubbe eller, som här, små kaniner. Nu är jag fri och ska försöka utnyttja den lediga helgen åt ren avkoppling. 

onsdag 13 januari 2010

Dan före tentadan.

Promenad med Mia.

Snart är två intensiva studieveckor över. Jag börjar se ljuset i tunneln.

måndag 11 januari 2010

Ibland blir det bara fel...



Så plötsligt är det din tur. Alla tittar på dig. Det blir helt blankt. Meningen är att du ska repetera namnen på alla i ringen och sedan säga ditt eget namn, repeterar lekledaren. Jag vet, tänker du och känner hur svetten bryter fram i pannan, jag vet vad den här dumma leken går ut på. Men du minns inte ett enda namn. Hon du har pratat med alldeles för många gånger för att inte kunna namnet på ser förväntansfull ut. Om man står sist i ringen kan väl ingen förvänta sig att man ska ha memorerat alla namn? Men kanske 75%... eller åtminstone 50. Men du minns inte ett enda. 

Nu var det i och för sig länge sedan jag utsattes för namnlekspressen. Men samma känsla infinner sig inför stundande tenta. Jag kan bara inte memorera alla dessa namn på upplysningstänkare, romantiker, vetenskapsmän och kungar, drottningar, feminister och författare. Jag undrar lite grand vad jag har gjort när alla dessa namn har repeterats på föreläsningarna, hur kunde jag missa att memorera 250 namn och tillhörande livsgärning?

söndag 10 januari 2010

lördag 9 januari 2010

Vinterdag




Någon liten människa har en mycket kall hand. 

Unnade mig en långpromenad i det vackra vintervädret. Vad jag kan minnas har detta varit en av mina allra vackraste vintrar. Så mycket sol, snö och kyla!

onsdag 6 januari 2010

Ljus.



Det är tyst. Det surrar lite från datorn. Någon går någonstans i huset. Men annars är det tyst. Arbetsro. Stiltje.

tisdag 5 januari 2010

Mental istid?

Tiden tills 30p idéhistoria är över och förbi känns oändligt lång, trots att det bara rör sig om dryga två veckor. Mitt PM-skrivande har fryst fast i 18 minusgrader och alla smarta idéer ligger begravda under snön. Varför är den sista tiden alltid värst?

söndag 3 januari 2010

Välkommen till ett helt nytt år.

Jag har varit lat, lämnat kameran i Uppsala medan jag har varit runt på allt möjligt vackert. Önskar att jag kunde visa några av alla fina bilder från julafton, Mora och nyår, bilder som tyvärr endast finns i mitt minne.

Gott nytt år allesammans och Tack för 2009!