måndag 24 november 2008

Snöbollskrig och Sevärdheter

Våra gäster upptäcker snöbollskonsten. Tyvärr har de inte riktigt lärt sig den oskrivna sikta-inte-mot-ansiktet-regeln ännu. (Min inneboende Fikile utanför vårt hus och på kulturhuset).

 

Under veckan som kommer blir det svenska sevärdheter från morgon till kväll. Idag var vi bland annat inne på en av Drottninggatans alla souveniraffärer - en salig blandning av billiga T-shirts med älgar, ponchos och reggaemusik. Typiskt svenskt. Imorgon blir det Cosmonova, Naturhistoriska och generalrepetition inför läkarstämman i Göteborg, samt några viktiga besök och möten att närvara vid. Intensivt som vanligt. Det ska bli riktigt spännande att se Lisebergs julmarknad på fredag. Att se en Volvobil bli till däremot.. Volvo är väl inte ens "svenskt" längre?

söndag 23 november 2008

Långväga Besök

Vi väntar med spänd förväntan på att sällskapet från Botswana ska landa i snörusket. Kontrasten mellan deras klimat och vårt kan knappt bli större, vilket självklart är alldeles utmärkt för ett kulturutbyte som detta. Hemma bunkrar vi upp med filtar, varma kläder och mysbelysning så att inte kylan och mörkret blir en allt för påtaglig plåga. Lagom är bäst. 

tisdag 18 november 2008

Namnskyltsvecka

Ny period. Textkommunikation, religion och psykologi byts mot filosofi B, foto, litterär gestaltning och svenska B. Fred och konflikten fortsätter. Projektet fortsätter. Livet fortsätter. 

Höstmusik: Bo Kaspers Orkester - 8. 
Höstfilm: Det levande slottet (Howl´s moving castle).
Höstfika: Sockerkaka med citron-te alt. vanilj-te. 

torsdag 13 november 2008

Layout-spurt!

Tiden har runnit iväg i journalistiksalen på skolan. Vi är i slutskeendet av tidningsproduktionen - allt ska layoutas, korrekturläsas och skickas till tryck inom en väldigt snar framtid. Tidningen har genomgått stora förändringar och jag måste säga att detta nummer är på god väg att bli riktigt bra!

söndag 9 november 2008

Syfestivalen


Inhandlat: Ekologiska garner, stickbeskrivningar, trikåer och brända mandlar.
Fakta: Knyppling är svårt.

lördag 8 november 2008

Katrine Kielos

Katrine Kielos (s): "En politisk kvinna blir alltid mycket mer sitt kön, Fredrik Reinfeldt kan vara en person, han kan vara neutral på ett sätt som kvinnliga politiker inte kan." 

Ja, undra varför, Katrine Kielos... Hur kan man ta dig seriöst när du försöker se förförisk ut?

måndag 3 november 2008

Sat Nam

Skolarbete förde mig och två kamrater till Rootlight Yogacenter i Solna denna afton. Det var minst sagt flummigt - flummigt i bemärkelsen mysigt men svårgreppbart. En av de första övningarna gick ut på att andas som en hund i sommarvärmen. "Eldandning", alternativt hyperventilering. Lustigt att finna sig själv tillsammans med folk i blandade åldrar som alla försöker andas som hundar. Sedan följde avslappningsövningar i obekväma positioner, som sig bör när det handlar om yoga. Te-drickandet och skorpätandet efter passet får mig att faktiskt rekommendera Rootlight, om inte annat för att prova på något nytt. 100 spänn för cirka två timmar  yoga med fikastund. (Sat Nam betyder ungefär "Jag är Sann")


söndag 2 november 2008

Tillbaka till Skola

Min tidigare skolmotivation är som bortblåst. Två veckor utan skola får den stundande måndagsmorgonen att framstå likt en hög, mörk vägg jag tvunget måste springa in i. Fyra kilo läxor och hemarbeten, trängsel och stress, och så November i ytterligare 27 dagar. 

Jag har åtminstone ett par nya hörlurar.