tisdag 24 februari 2009

Lovsemlor

Önskar att jag vore lite mer disciplinerad och tog mig an högen av böcker och papper jag borde gå igenom över lovet. Det är dock lite svårt att fokusera när det är så mycket annat jag hellre ägnar min tankeverksamhet åt. Och jag upptäckte innan lovet i vilket otroligt behov av vila jag faktiskt är, lagom till prov- och läxvågen förstås. Men, det är väl som vanligt till att ta sig i kragen. Idag är det ju bara 109 dagar allt som allt till studenten. Och! Bara elva dagar kvar av mina tonår.

söndag 15 februari 2009

Februari

I onsdags besökte biskop Caroline Krook min skola och jag var självklart där. Hon är en minst sagt auktoritär kvinna man inte skulle vilja bråka med i första taget. Intressant att höra henne berätta om sin tro och kyrkans roll i samhället. 

Eftersom mor och far är i New York faller många av vardagsrutinerna bort. De middagar jag lyckas laga efter träning och studier är kanske inte helt enligt kostcirkeln alla regler. Men det finns fördelar med att vara ensam också, som att faktiskt lära sig laga mat...

måndag 2 februari 2009

Intensiv vecka och nya brillor

Möte med Ung Media. Självklart vill jag och Linnea vara funktionärer på Ung Medias presskonferens -09. Organisation, media och färgglada tröjor – jag menar vem lockas inte av det? Ställer nog upp som kandidat till styrelseledamot också, så att jag (om jag blir vald) kan fortsätta med mediaproduktion för ungdomar även efter studenten.  

I övrigt en väldigt intensiv vecka. Prov om Nordirland-konflikten på torsdag, filosofiuppsats på 2-5 sidor som ska vara inne på fredag och så två teaterbesök och ett födelsedagsfirande. Resan till Nordirland närmar sig och det känns som att det är väldigt viktigt att lära sig historien bakom konflikten ordentligt innan man åker dit. Frågan är bara hur jag ska kunna klämma in det intensiva pluggandet i kalendern?

Mina nya glasögon ser ut såhär!