fredag 11 juli 2008

Ryssarna kommer, göm alla barnen!

USA har också haft sina diskussioner kring en amerikansk variant av FRA-lagen som gjorde det möjligt att avlyssna lite här och där. Skillnaden var att Bush då, efter den elfte september, tyckte att terrorhotet var så pass överhängande att han inte berättade att man tillät signalspaning på mail och webbanvändning. Folk blev lagom glada när det rullades ut i media att både terrormisstänkta Och vanliga medborgare hamnat på listor, granskats och avlyssnats utan att någon diskussion förts runt ämnet.

Är det så det kommer att bli i Sverige? Att debatten lägger sig trots att ingen vettig omröstning eller diskussion förts och efter några år kommer det fram att lagen missbrukats och Då kanske vi får en lagändring?

Men nu verkar det som om Ryssland är huvudmålet med hela grejen. Smart då att skriva det i alla tidningar så att Ryssland kan lägga om sina trafikvägar. Å andra sidan säger Wilhelm Agrell i SvD idag att Ryssland självklart känt till det här länge. Varför har i så fall inte regeringen varit öppna med motivet för oss vanliga svenskar? Och varför ska vi bevaka Ryssland? Hm..


Nu åker jag till landet på obestämd tid. Lev väl!

Inga kommentarer: